View web version of this email
 
 

ATAG Verwarming en ELCO Heating Solutions bundelen de krachten in Nederland
Per 01-02-2018 ontstaat er een wereld aan verwarmingsmogelijkheden in de utiliteitssector

 

ATAG Verwarming en ELCO Heating Solutions gaan samen. Zo ontstaat er per 1 februari 2018 één bedrijf dat in de utiliteitssector zowel wandhangende- als vloerstaande hoogvermogen verwarmingstoestellen aanbiedt. Beide bedrijven zijn onderdeel van de internationale Ariston Thermo Group*.


Carl Berlo, CEO ATAG Verwarming: “Deze samenwerking is voor beide partijen een grote sprong vooruit. ELCO en ATAG passen uitstekend bij elkaar. Met de kennis, het netwerk van ELCO en de techniek van de ATAG-utiliteitstoestellen zal het mogelijk worden om de markt van hoog vermogen toestellen vanuit een vernieuwend perspectief te benaderen.”


De productie van de toestellen blijft in Kerkrade en zullen in Nederland onder het merk ATAG worden verkocht.


Vanuit de ATAG Verwarming hoofdvestiging in Lichtenvoorde zal de Nederlandse markt worden aangestuurd. Ook worden van hieruit de Nederlandse verkoop- en service-activiteiten gecoördineerd.


Op deze manier ontstaat er een speler op de Nederlandse utiliteitsmarkt die, vanuit een breed productaanbod, alle segmenten van de utiliteitsmarkt kan invullen.


De eerste invulling hiervan is te zien op de VSK 2018, die gehouden wordt in de Jaarbeurs te Utrecht van 6 februari – 9 februari 2018 op de ATAG-stand in hal 7.

 

 

* Ariston Thermo is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2016 werd een omzet behaald van € 1,43 miljard. Wereldwijd – in meer dan 150 landen – zijn 7 miljoen producten verkocht; Ariston Thermo heeft 6.900 medewerkers, kent 59 eigen vestigingen en 8 vertegenwoordigingen in 36 landen, 22 productielocaties in 13 landen en 19 R&D vestigingen in 12 landen. Het complete productaanbod wordt aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, Elco, Chaffoteaux, Racold en NTI.

 

Ariston Thermo kent een sterke betrokkenheid met energie-efficiency. Dit komt tot uiting in een constante stroom van nieuwe oplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen. Daarnaast wordt dagelijks gewerkt aan de efficiëncy verbetering van de traditionele producten (zoals cv-ketels en warmwatertoestellen) en investeringen in projecten gericht op de toekomstige energietoepassingen. Het onderliggende doel hierbij is het bieden van een optimale combinatie van comfort, energiebesparing en zorg voor het milieu.

 

******


 

ATAG Verwarming Nederland B.V.
Marketing & Communicatie


Jan Henk van der Wijk
j.vanderwijk@atagverwarming.com
+31 (0)544 391770
+31 (0)623 010259

 

  ATAG Verwarming Nederland B.V.
Galileïstraat 27, 7130 PE Lichtenvoorde
Tel. 0544 - 391 777
©2018 

 
 
 
 
 
 
Subscription Center:   Unsubscribe